Hval har vært en del av det norske kostholdet i over 1000 år, og det virker beskyttende mot hjerte- og karsykdommer.
Ingredienser
- 800 gram Hvalbiff (ca 200 gram pr. person)
- Steinsoppsaus fra Reinhartsen
- Løk
- Hodekål
- Gulrot
- Smør
- Melk
- Mel
- Salt
- Pepper
Slik gjør du
Kutt hvalbiffen i 1,5-2 cm tykke skiver
Svi stykkene på sterk varme på begge sider i ca 1 minutt
Skru ned varmen og stek videre i 3-8 minutter, alt etter hvor stekt du liker kjøttet. Maks steketid er 6-8 minutter
Kål- og gulrotstuing:
90 gram smør smeltes i en gryte, tilsett 90 gram mel og rør inn i smøret.
Rør inn 1,2 -1,5 liter melk og småkok i ca. 10 minutter
Ha hodekål og gulrotskiver i den tykke sausen
Smak til med salt og pepper
Serveringsforslag
Serveres med kokte poteter, kål- og gulrotstuing, stekt løk og Reinhartsens Steinsoppsaus.