fbpx

Hvalbiff med løk, kål- og gulrotstuing

Hval har vært en del av det norske kostholdet i over 1000 år, og det virker beskyttende mot hjerte- og karsykdommer.

Ingredienser


  • 800 gram Hvalbiff (ca 200 gram pr. person)
  • Steinsoppsaus fra Reinhartsen
  • Løk
  • Hodekål
  • Gulrot
  • Smør
  • Melk
  • Mel
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du


Kutt hvalbiffen i 1,5-2 cm tykke skiver

Svi stykkene på sterk varme på begge sider i ca 1 minutt

Skru ned varmen og stek videre i 3-8 minutter, alt etter hvor stekt du liker kjøttet. Maks steketid er 6-8 minutter

Kål- og gulrotstuing:

90 gram smør smeltes i en gryte, tilsett 90 gram mel og rør inn i smøret.

Rør inn 1,2 -1,5 liter melk og småkok i ca. 10 minutter

Ha hodekål og gulrotskiver i den tykke sausen

Smak til med salt og pepper


Serveringsforslag

Serveres med kokte poteter, kål- og gulrotstuing, stekt løk og Reinhartsens Steinsoppsaus.


Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

OBS! Se egne åpningstider for julen 2024 her


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader