Åpningstider Ring oss
ÅPNINGSTIDER
Reinhartsen fiskeeksperten logo

Fiskebasaren
man-fre kl 8-17
lør kl 8-16

Lillemarkens
man-ons kl 9-17
tors-fre kl 9-18
lør kl 9-16

 

Take away
Lillemarkens: følger ordinære åpningstider

Catering
Samme som fiskebasaren

Bryggekjøkkenet


 

 

 

Engros
man-fre 07.00-14.30
lør 06.30 til 10.00 epost:
engros@reinhartsen.no

Hjortestek med skogssoppsaus

Hjort er et fantastisk mørt. Lag sausen selv eller kjøp ferdig steinsoppsaus hos Reinhartsen.

Ingredienser

4 personer

  • 300 gram pr. person hjortestek

    Dette trenger du til skogssoppsaus

  • 1 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 1 neve tørket skogssopp
  • 1 liter viltkraft
  • 3 dl portvin
  • 3 dl fløte
  • 1 beger creme fraishe

    Husk å kjøpe:

  • Poteter
  • Rotgrønnsaker
  • Tyttebær / ferdig syltetøy

Slik gjør du

Gni hjortesteka inn med viltkrydder, salt og pepper – gjerne ett til to døgn i forveien

Brun hjortesteka med godt smør og 3 hvitløksfedd i en jerngryte/stor og dyp panne

Spar på gryta med fettet – her skal du lage saus!

Stikk inn kjernetemperaturmåler til midten av kjøttet

Sett inn steka i ovnen på 80 grader

Kjøttet skal nå langsteke til kjernetemperaturen er 65 grader

Dette tar vanligvis 3-4 timer

Kjøttet vil da være medium stekt og veldig saftig.

 

Skogsoppsaus:

Grovhakk løk, gulrot og skogsopp. Fres i samme panna som du brunet steka i – ca 10 minutter på middels varme

Tilsett viltkraft og kok til det er redusert til det halve

Tilsett fløte og crème fraishe, kok inn til ønsket tykkelse

Smak til med salt og pepper, sil sausen

 

 

Serveringsforslag

Serveres sammen med båtpoteter eller kokte poteter, rotgrønnsaker og tyttebær.