fbpx

Hjortestek med skogssoppsaus

Gni hjortesteka inn med viltkrydder, salt og pepper – gjerne ett til to døgn i forveien
Brun hjortesteka med godt smør og 3 hvitløksfedd i en jerngryte/stor og dyp panne
Spar på gryta med fettet – her skal du lage saus!
Stikk inn kjernetemperaturmåler til midten av kjøttet
Sett inn steka i ovnen på 80 grader
Kjøttet skal nå langsteke til kjernetemperaturen er 65 grader
Dette tar vanligvis 3-4 timer
Kjøttet vil da være medium stekt og veldig saftig.
 
Skogsoppsaus:
Grovhakk løk, gulrot og skogsopp. Fres i samme panna som du brunet steka i – ca 10 minutter på middels varme
Tilsett viltkraft og kok til det er redusert til det halve
Tilsett fløte og crème fraishe, kok inn til ønsket tykkelse
Smak til med salt og pepper, sil sausen
 
 

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader