Ingredienser
- 2-3 stk Makrellkaker pr. person
- 200 gram grønnkål
- 1 pk småsalat
- 3 stk reddik
- Agurk
- Vårløk
- Frisk urter
- Olje
- Salt
- Pepper
- Poteter
- Tangdip:
- 1,5 dl rømme eller creme fraiche
- 2 ss Majones
- 3 ss sukkertare (krydder fra Texlo Seaweed, kjøpes hos Reinhartsen)
- 1 rødløk
- Flammehav (krydder fra Texlo Seaweed, kjøpes hos Reinhartsen)
- Sitron
- Ramsløksolje
Slik gjør du
Del småpoteter i to, bland inn med olje og stek på brett i ovn på ca 200 gr til de har en gyllen farge og er passelig myke. (Ca 20 min) Smak til med salt og pepper.
Dra av stilken på grønnkålen og blansjer i to minutt. Avkjøl i kaldt vann
Vask salaten og kutt de andre grønnsakene i strimler.
Varm makrellkaker eller annen type fiskekake i panne eller ovn
Bland sammen kålen og grønnsakene med for eksempel Honningdressing fra Hesnes, og server sammen med fiskekakene og potet.
Tangdip:
Bland sammen rømme/creme fraiche, majones, sukkertare, 1 liten rødløk i terninger, litt Flammehav og litt sitron. Tilsett eventuelt litt ramsløkolje fra Ellitsgaard
Serveringsforslag
Tangdip eller Reinhartsen aioli passer veldig godt til.