Åpningstider Ring oss
ÅPNINGSTIDER
Reinhartsen fiskeeksperten logo

Fiskebasaren
Man-fre 8-17
Lør 8-16

Lillemarkens

Man-fre 9-18
Lør 9-16

 

Take away
Lillemarkens: følger ordinære åpningstider

Catering
Samme som fiskebasaren

Bryggekjøkkenet
(Åpent i sommerhalvåret)

 

 

 

Engros
man-fre 07.00-14.30
lør 06.30 til 10.00 epost:
engros@reinhartsen.no

  • Hjem
  • Bakt lysingfilet

Bakt lysingfilet

Dette trenger du:

  • Lysing, filet
  • Sjøkreps, kokt
  • kepaløk
  • hvitløk
  • stangselleri
  • sellerirot
  • fennikkel
  • chili
  • tomatpure
  • hvitvin
  • cognac
  • meierismør
  • eddik
  • sitron
  • salt
  • olje
  • spinat
  • bladpersille
  • blomkål
  • cayennepepper
  • norske erter
  • persille

Slik gjør du

Lysingen:
Stykk og salte lysingen dagen før servering.
Bak lysingen i ovnen med litt olivenolje og hvitvin.

Sjøkreps:
Rens all den kokte sjøkrepsen, ta vare på skallene. ½ sjøkreps pr. person.

Sjøkrepsnage:
Rist sjøkrepsskallene i ovnen. Sviss kepaløk, hvitløk, stangselleri, fennikel, chili og tomatpure i en tykkbunnet kjele. Tilsett sjøkrepsskallene og knus de, tilsett hvitvin og cognac. Flamber gjerne. Dekk med vann, skum av og trekk i 4 timer. Sil og redusere inn til halvparten. Kjør inn meierismør, og smak til med eddik, sitron, salt og cayennepepper.

Lag grønn olje på 50/50 spinat og bladpersille.
Kjør på 80°C i 10 min. Sil gjennom klede.
Frys i boks for å fjerne overflødig vann.

Kutt blomkål i buketter og rist hardt i ovnen for bruning.
Helbak sellerirot til 96°C i kjernen. Avkjøl og riv i mindre biter.
Tin erter.

Oppskrift fra Det Norske Måltids finale 10. januar 2020 hvor Reinhartsen vant med lysingfilet i kategori «Årets Sjømat» Foto: Det Norske Måltid

Serveringsforslag

Som alternativ til sjøkrepsnage kan du kjøpe ferdig skalldyrkraft hos Reinhartsen og tilsett meierismør og litt fløte