Rypebryst

Enkelt og utrolig godt!

Ingredienser


  • 3-4 Rypebryst pr person
  • Steinsoppsaus fra Reinhartsen
  • Valgfrie grønnsaker (løk, rosenkål, gulrot, kålrabi osv.)
  • Poteter
  • Smør
  • Fløte
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du


Stek rypebrystene på sterk varme i stekepanna i et drøyt minutt

Vend rypebrystene og stek videre på den andre siden

Krydre med salt og pepper

Sett stekepanna/form som tåler ovn inn i stekeovnen og stek videre under folie på 50-60 grader opp til ca en halv time, avhengig av hvor godt stekt du ønsker rypebrystene

Hvis ikke du har tilgang til stekeovn, svir du rypebrystene i panna 2-3 minutter på hver side avhengig av tykkelse og hvor godt stekt du ønsker det.

La hvile under folie frem til servering.


Serveringsforslag

Server med dine favorittgrønnsaker – kokte eller stekte

Valgfrie poteter, Reinhartsens steinsoppsaus og rørte tyttebær fra Røyland Gård