Fra hav til bord

I tillegg til gode råvarer er det av stor betydning hvordan maten legges opp, og fatene den presenteres på. Vi spiser faktisk med øynene. At bordet for øvrig fremstår innbydende, lekkert og funksjonelt er selvfølgelig med på å underbygge smaksopplevelsen.
Gro Suvatne, som er Kristiansandsjente, synes det var en spennende tanke med mat & kunst i kombinasjon i en delikatessebutikk. Resultatet ble et lekkert sort sushifat, samt hvite små båtskåler som kan brukes i kombinasjon med sushifatet, til blant annet soyasaus, wasabi m.m. Fatet lages i ulike størrelser og kan brukes både som serveringsfat og «tallerken». Etter hvert har det kommet fat med båtfasong og fiskebeinsmønster
Men – på et komplett festbord må vi også ha noe lekkert å drikke av.
Vi utfordret i sin tid Knapstad Kunstglass i Bryggebakken i Kristiansand for å høre om de kunne utvikle et unikt glass til festbordet. Camilla Knapstad hos Knapstad Kunstglass tente umiddelbart på ideen. Hun hadde lenge tenkt på at det måtte være spennende å gjøre noe på tvers av bransjene. Vi har utviklet en glasserie med fokus på funksjon, men bevart kunstglassets kreative uttrykk. Sammen skaper vi en helhetsopplevelse med gode smaker, former og farger sier Camilla.
Lokal mat & kunst får du hos Reinhartsen delikatesse i Lillemarkens.
Velkommen innom for inspirasjon!