Det Norske Måltid er den mest prestisjefylte kåringen av mat- og drikkeprodukter i Norge. Delfinalene ble arrangert 20.-21. september i Trondheim hvor 39 finalister gikk videre til den store finalen. Torsdag 2. februar 2023 var det finalefest på Clarion Hotel Air i Stavanger.
På dagtid arrangerte Stiftelsen Norsk Mat sin årlige fagdag, og på kvelden ble det ypperste innen norsk mat og drikke kåret, når Det norske Måltid hyllet produsentene for 15 gang i en storslått prisutdeling
Reinhartsen seifilet, skinn og beinfri ble kåret til årets sjømat i 2020. I 2019 vant vi med lysingfilet og i 2018 var vi en av tre finalister, denne gang med piggvarfilet. (deltok ikke i 2021)
I år vant Reinhartsen finalen i kategori “Årets sjømat” med glassvarfilet, benfri med skinn.
Glassvar er en lite brukt flyndrefisk i gruppen varer. Er alminnelig ved De Britiske Øyer, men har de siste årene vært mer vanlig å få inn på fiskemottak på Sørlandet.
Å ha kommet til finalen er jo en seier i seg selv, smiler fiskehandler Reidar Fredriksen – å vinne er helt fantastisk!!
Og det var i tøff konkurranse med levende kråkeboller fra Finnøy – Domstein Sjømat Stavanger og carre av villkveite fra Annis Oslobukta AS.
Hurra!