fbpx

Vellykket Grune Woche!

Folkehavet og stemningen på Grune Woche kan vanskelig beskrives, den MÅ bare oppleves, sier fiskehandler Fredriksen etter ei drøy uke i Berlin.
I år var det Osloregionen, Fjord-Norge og Sør-Norge som var representert. Den norske standen med sine høykvalitets råvarer og spennende sammensatte retter er utrolig populær. I tillegg har vi også den norske restauranten, som har lokale råvarer fra hele landet på menyen.
For Reinhartsen, som både er produsent og har et stort utvalg av lokalmat fra andre produsenter for salg i egen butikk, gir dette et ekstra perspektiv. Man jobber i ett team og utveksler erfaringer og inspirasjon.
Kokketeamet (fra Lindesnes Havhotell) med kjøkkensjef Solveig Aagaard Swanstrøm (Bønder i Byen) i spissen, har sammen med Øyvind Nese fra Agder Matforum gjort en kjempejobb med å sette sammen en spennende meny. Salget av smaksprøver og produkter gikk over all forventning, med god økning fra i fjor. Så da må vi si oss fornøyd!
Det at landbruksminister Jon Georg Dale tar seg så godt tid til alle betyr mye for alle som står på stand. Det var også veldig hyggelig at lokale politikere, fylkeskommune og næringsliv tok turen ned!
I tillegg til å være på messa rakk vi  også rundt til en god del litt finere restauranter og spesialforretninger med vareprøver på Reinhartsens røkelaks. Vi ble fantastisk godt mottatt, så nå blir det jo spennende da, om det blir noen napp?
Inn i det norske markedet er flere nye kontakter knyttet, og vi har tro for at det skal bli forretning, sier Fredriksen.
Tyskerne har en enorm kunnskap om Norge, og mange har vært på ferie her i en årrekke. De vet nesten mer om Norge enn oss!
Som destinasjon er vi et nært og populært reisemål. Jobben Usus og medlemsbedriftene gjør i forhold til å markedsføre #SpisSørlandet er en viktig satsning som kommer reiseliv og landsdelen til gode!
Til slutt har jeg lyst til å rette en stor takk til Innovasjon Norge ved Ellen Saltermark og Øivind Nese i Agder Matforum som har tilrettelagt og gjort dette til et vel gjennomført arrangement.
 
BILDER FRA #SPISSØRLANDET PÅ GRUNE WOCHE 2017 FINNER DU HER

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader