Kjempesaftig andebryst, perfekt som et festmåltid eller for helgekos.
Prep Tid 1 hr
Tilberedningstid 2 hrs
Course Vilt
Cuisine Norsk
Porsjoner 1 porsjon
Ingredienser
- 300 g Andebryst per person
- Kalv fond demi glace
- Salt og pepper
- 1 Appelsin
- 3 poteter per person
- valgfrie "ville" grønnsaker
Dersom det er noen av Reinhartsen sine spesialiteter i denne oppskriften, kan du legge dem til i handlevognen din ved å klikke på dem.
Instruksjoner
- Rut skinnsiden av kjøttet
- Gni inn salt og pepper (la det ligge en stund i romtemperatur)
- Kjøttet brunes i panne, først på kjøttsiden, så på skinnsiden
- La kjøttet hvile en stund
- Stek videre i panne på lav temperatur med skinnsiden ned, eller stek videre i ovn på ca 220 grader i 6-8 minutter
- La kjøttet hvile før det kuttes i skiver
- Serveres gjerne med appelsinsaus, båtpoteter eller fløtegratinerte poteter
- Potetene kan du steke i andefettet i stedet for i olje.
Serveringsforslag
Server med appelsinsaus og valgfrie poteter – kokte, båtpoteter eller fløtegratinerte
Og gjerne litt blancherte grønnsaker.