fbpx

Sprøstekt andebryst

Kjempesaftig andebryst, perfekt som et festmåltid eller for helgekos.
Prep Tid 1 hr
Tilberedningstid 2 hrs
Course Vilt
Cuisine Norsk
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 300 g Andebryst per person
  • Kalv fond demi glace
  • Salt og pepper
  • 1 Appelsin
  • 3 poteter per person
  • valgfrie "ville" grønnsaker
Dersom det er noen av Reinhartsen sine spesialiteter i denne oppskriften, kan du legge dem til i handlevognen din ved å klikke på dem.

Instruksjoner

  • Rut skinnsiden av kjøttet
  • Gni inn salt og pepper (la det ligge en stund i romtemperatur)
  • Kjøttet brunes i panne, først på kjøttsiden, så på skinnsiden
  • La kjøttet hvile en stund
  • Stek videre i panne på lav temperatur med skinnsiden ned, eller stek videre i ovn på ca 220 grader i 6-8 minutter
  • La kjøttet hvile før det kuttes i skiver
  • Serveres gjerne med appelsinsaus, båtpoteter eller fløtegratinerte poteter
  • Potetene kan du steke i andefettet i stedet for i olje.

Serveringsforslag

Server med appelsinsaus og valgfrie poteter – kokte, båtpoteter eller fløtegratinerte
Og gjerne litt blancherte grønnsaker.
Del på Facebook Skriv ut oppskift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vurdering av oppskrift




Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 9 – 16

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement