

Varmrøkt makrell
Fikk Spesialitetmerket for Unik smak april 2017
Varmrøkt makrell røykes på fiskebrygga i Kristiansand. Menyforslag:
- Legg makrellen i panna og lun den litt, helt naturell…..eller server med krydderdip
- Varmrøkt makrell med flatbrød, poteter (kalde eller lune) kålrabistappe og rømme – skikkelig snadder!
- Varmrøkt makrell passer ypperlig med blåbærsyltetøy fra Røyland Gård eller eplemos fra Slettene Hage, servert på lefse eller flatbrød fra Hånes lefsebakeri
- Prøv en frisk og fruktig grøntsalat med varmrøkt makrell og ost fra Tjamsland Gård
- Varmrøkt makrell i biter blandes med kremost og hakket løk. Gjerne servert med lokal eplemos eller blåbær, frisk dill og rugbrød
- Lun varmrøkt makrell servert med syltet rødløk, pisket rømme og/eller potetsalat og rugbrød
- Lefserull med varmrøkt makrell, kremost naturell, sjalottløk, litt laksebacon (stekt røkelaks) og ruccolasalat