Fikk Spasialitetsmerket for Unik smak i april 2017
Ingredienser
- Varmrøkt makrell fra Reinhartsen
Slik gjør du
Varmrøkt makrell røykes på fiskebrygga i Kristiansand.
Menyforslag:
Legg makrellen i panna og lun den litt, helt naturell…..eller server med krydderdip
Varmrøkt makrell med flatbrød, poteter (kalde eller lune) kålrabistappe og rømme – skikkelig snadder!
Varmrøkt makrell passer ypperlig med blåbærsyltetøy fra Røyland Gård eller eplemos fra Slettene Hage, servert på lefse eller flatbrød fra Hånes lefsebakeri
Prøv en frisk og fruktig grøntsalat med varmrøkt makrell og ost fra Tjamsland Gård
Varmrøkt makrell i biter blandes med kremost og hakket løk. Gjerne servert med lokal eplemos eller blåbær, frisk dill og rugbrød
Lun varmrøkt makrell servert med syltet rødløk, pisket rømme og/eller potetsalat og rugbrød
Lefserull med varmrøkt makrell, kremost naturell, sjalottløk, litt laksebacon (stekt røkelaks) og ruccolasalat