fbpx

Kokt torsk

Beregn ca 1,5 kg levende torsk (ca 700-800 gr i skiver) + ev rogn og lever
Bruk helst levende eller skiver fra levende kuttet fisk (skivene krøller seg)
Slakt fisken helst 4-5 timer før den skal spises, da går den ikke så lett i stykker ved koking
Etter-rens alltid fisken
La fisken ligge i svakt rennende vann i ca 2 timer
Hvis springvannet er for varmt, legg is i vannet etter at alt blod er skillet ut av skivene – tar ca 1 time
Is får du hos fiskehandleren
Når fisken er blitt fast er den kokeklar
 
Koking:
Kok opp vann i en vid gryte med 0,5 dl salt pr. liter vann
Fisken trekkes til den løsner fra beinet, ca 8-12 min, alt etter tykkelsen på skivene
Rogn pakkes i matpapir og trekkes i varmt vann (småkoke) med 30-50 gr salt pr. ltr vann, ca 30 min pr. 1/2 kg rogn (1 kg rogn 40-50 min)
Lever:
Kok opp ca 5 dl vann, 3 ss salt, 3 ts 7% eddik, laurbærblad og litt pepper. Ta av hinna på levra og kutt den I biter a 2-3 cm og la den trekke i 3-5 minutter

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader