Åpningstider Ring oss
ÅPNINGSTIDER
Reinhartsen fiskeeksperten logo

Fiskebasaren
man-fre kl 8-17
lør kl 8-16
Åpningstider påske 2019

Lillemarkens
man-ons kl 9-17
tors-fre kl 9-18
lør kl 9-16
Åpningstider påske 2019

 

Take away
Lillemarkens: følger ordinære åpningstider

Catering
Samme som fiskebasaren

 

 

 

Engros
man-fre 07.00-14.30
lør 06.30 til 10.00 epost:
engros@reinhartsen.no

Stekt sei ala Hjemme hos Wenche

Fisk med 4 typer løk

Denne flotte oppskriften har vi fått av Wenche Bakke, – lykkelig eier og driver av Hjemme hos Wenche!
Jeg elsker lokale råvarer fra regionen, og fryder meg over sjømaten fra «guttene mine» hos Reinhartsen
Les mer om Hjemme hos Wenche på Hisøy her

STEKING AV FISK – gjerne sei eller annen hvit fisk

Sett stekepannen på komfyren på middels varme
Ha i rapsolje og legg fisken i pannen med skinnsiden ned
Er fisken skinnfri, legg fisken med siden der skinnet skulle vært på ned i panna (fisken holder bedre sammen)
La fisken steke på svak varme til du ser at fargen på fiskefiletenes side begynner å bli hvit over midtstykket
Ha så i smør og øs over til du legger den på tallerkenen

Serveringsforslag

SPRØ LØK
Du trenger:
4 stk løk, 1 l olje og litt salt
Skrell og riv løken, salt løken og press i klede for å redusere vannmengden før fritering
Etter at løken er presset, ha den i olja og sett gryta med olje på plata.
Varm opp forsiktig. Rør av og til. Når løken er gyllen er den ferdig
Ta løken ut med hull-øse og legg den over på klede slik at olja absorberes
Salt løken med en gang, slik at saltet fester seg

STEKT LØK PURE
Du trenger:
Løk, olje, salt, pepper
Kutt opp løken i strimler
Ha løken i en gryte på middels sterk varme sammen med oljen
Rør av og til og pass på at det ikke brenner seg
Når alt har fått en gyllen brun farge er den ferdig
Hell løken over i blender eller Food prosessor og kjør til en glatt masse
Smak til med salt og pepper

TEMPURA RØRE TIL LØKRINGER
Du trenger:
3 dl hvetemel, 6 ss maisenna, 2 ts bakepulver, 3 egg, 3 dl øl, 3 dl olje
5 løk pluss litt olje til fritering
Bland alt det tørre
Ha i øl og egg, bland godt men ikke for mye
Spe i oljen som man ville gjort i en majones, en tynn stråle mens man pisker
Røra er klar og man kan sette på kjøl til man skal stede
Skrell løk og kutt den i ringer, ca 1 cm breie
Vend ringene i mel før man har de i røra, da sitter den bedre fast
Varm opp oljen til 160-180 grader, og friter noen ringer av gangen

SYLTET RØDLØK:
Du trenger:
Småløk, 2 dl eddik, 4 dl sukker, 6 dl vann, 5 pepperkorn, 1 laubærblad, 1 bit kanelstang, 2 anisstjerner
Sett laken til koking med eddik, sukker, vann og alt krydderet
Skrell løken og skjær i passe store skiver, ikke for tykke og ikke for tynne. Helst hele ringer
Når syltelaken koker legger du løken oppi, og lar den koke forsiktig i 4-5 minutter før man trekker den av platen
og lar den ligge i laken til servering