fbpx

Ryper / orrfugl

Beregn ca 1 rype pr person og ca 2 personer pr orrfugl (1,5-2pers pr orrfugl)
Vask rypene / orrfuglen godt (gi dem gjerne et lite oppkok)
Krydre med salt og pepper, og ev litt blandingskrydder
Forvarm ovnen til ca 200/225 grader
Legg rypene/orrfuglen i ildfast form med litt margarin, sammen med hakket purre og litt tyttebær
Sett rypene i stekeovnen ca 15 minutter etter at ovnen er blitt varm.
Hele gryteklare ryper kan du steke i ovn med steketermometer på 120 grader til kjernetemp er 58 grader
Beregn litt lengre steketid når det gjelder orrfugl
Ta formen med rype/orrfugl av ovnen og avkjøl
Skjær ut brystet, og rens alt annet kjøtt
La beina småkoke med litt vann (brukes til sausen etterpå)
Lag lys jevning, og spe med stekekraften, samt kraft fra beina
Ha i litt rømme/fløte og et par skiver brunost, gjerne litt einerbær og smak til med krydder
Skjær rypene/orrfuglen i passe kjøttskiver og varm dem forsiktig opp før servering
 

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement