fbpx

Ovnsbakt Sterling kveite

En av våre flotteste fiskearter

Ingredienser


  • Kveite, hel 3-5
  • Fiskekrydder fra Reinhartsen
  • Olivenolje
  • 1 stk sitron
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 stk lime
  • Salt

Slik gjør du


Rens og vask fisken

Skrubb skinnet godt

Snitt opp ryggskinnet i ruter som vist på bildet

Kutt lime og hvitløk i tynne skiver og stikk dem i fisken

Pensle fisken rikelig med olivenolje og sitronsaft

Dryss salt og Husets fiskekrydder på fisken

Legg fisken på bakepapir i stekeovnspannen og bak den ved 220 grader i 25-40 minutter, avhengig av størrelse

Dryss gjerne hakket persille og litt pillede reker på fisken før den serveres hel


Serveringsforslag

Serveres med poteter, rotgrønnsaker og Reinhartsens Kipinskisaus

Kutt opp rotgrønnsaker i skiver/strimler og kok dem opp i lite vann tilsatt litt smør, for så å trekkes til side. Bruk eventuelt litt av grønnsakskraften i sausen.

Tips! Be gjerne fiskehandleren gjøre klar fisken slik at du kan sette den direkte i ovnen.


Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader