En av våre flotteste fiskearter
Ingredienser
- Kveite, hel 3-5
- Fiskekrydder fra Reinhartsen
- Olivenolje
- 1 stk sitron
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 stk lime
- Salt
Slik gjør du
Rens og vask fisken
Skrubb skinnet godt
Snitt opp ryggskinnet i ruter som vist på bildet
Kutt lime og hvitløk i tynne skiver og stikk dem i fisken
Pensle fisken rikelig med olivenolje og sitronsaft
Dryss salt og Husets fiskekrydder på fisken
Legg fisken på bakepapir i stekeovnspannen og bak den ved 220 grader i 25-40 minutter, avhengig av størrelse
Dryss gjerne hakket persille og litt pillede reker på fisken før den serveres hel
Serveringsforslag
Serveres med poteter, rotgrønnsaker og Reinhartsens Kipinskisaus
Kutt opp rotgrønnsaker i skiver/strimler og kok dem opp i lite vann tilsatt litt smør, for så å trekkes til side. Bruk eventuelt litt av grønnsakskraften i sausen.
Tips! Be gjerne fiskehandleren gjøre klar fisken slik at du kan sette den direkte i ovnen.