fbpx

Kalvestek av bog med fløtesaus

 
1 kg surret kalvestek
2 ts salt
1 ts pepper
Olje til steiking
1 stk løk
2 stk gulrot
100 g sellerirot
¼ purreløk (det grøne )
10 godt modne tomater delt i fire
Ca. 8 dl vatn eller kraft
3 dl fløyte
5 ss maisenna
Gni kjøttet med salt og pepar og brun steika i olje i steikepanne. Skrell grønsakene og del løken i båtar og det andre i betar. Brun grønsakene i same panna som kalvesteika. Set eit steiketermometer i den tjukkaste delen på kalvesteika
Legg steika i en eldfast form eller langpanne og fordel løk, gulrot, purreløk og toamatar rundt. Sett steika inn i forvarma omn på 125° C. Hell på litt vatn eller kraft i forma til det går midt opp på . Om vatnet fordampar i løpet av steiketida, etterfyll.
Steiketida er avhengig av storleiken på steika. Når termometeret viser 62° C er den rosa inni. Ved 70° C er snittflata grå. La steika kvile ca. 15 minutt før du skjærer den.
Saus: Sil krafta gjennom fin mjølsikt. Ha i fløyten. Kok opp og jamne med maisenna utrørt i kaldt vatn. La sausen koke i 5 minutt. Smak til med salt og pepar.
 
Hilsen
kokk, Heine Grov
 
 
 

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement