Åpningstider Ring oss
ÅPNINGSTIDER
Reinhartsen fiskeeksperten logo

Fiskebasaren
Man-tirs 8-17
Onsdag før skjærtorsdag 8-15
Påskeaften stengt

Lillemarkens
Man-tirs kl 9-18
Onsdag før Skjærtorsdag 9-15
Påskeaften 9-15

 

Take away
Lillemarkens: følger ordinære åpningstider

Catering
Samme som fiskebasaren

Bryggekjøkkenet
(Åpent i sommerhalvåret)

 

 

 

Engros
man-fre 07.00-14.30
lør 06.30 til 10.00 epost:
engros@reinhartsen.no

  • Hjem
  • Aktuelt
  • Hva har fiskehandleren med seg i påskesekken?

Hva har fiskehandleren med seg i påskesekken?

Tips til påskefrokost, middag på bål eller kveldshygge.

Vi har spurt fiskehandler Reidar Fredriksen hvilke godsaker han har med seg i påskesekken!

Onsdag før skjærtorsdag når jobben på brygga er over og vi har kommet oss til fjells, vil jeg gjerne nyte litt av hvert av sesongens ferske skalldyr, aioli, hummermajones, lokalbakt brød og litt presset eplemost fra Slettene Hage, nykuttet rødløk og Elitsgaard pesto/olje. Sitronen presses med sitronpressen En Dråpe – for øvrig en genial oppfinnelse!

Til påskas seine frokoster/lunsj er røkt laks og makrell, sild, skalldyrsalat, potetsalat og noen økologiske egg fra Slettene hage et must! I tillegg litt ost fra Tjamsland, leverpostei fra Tønnesøl, viltspekepølse fra Svindland eller Hovden, og litt syltetøy fra Røyland Gård både til skiva og til osten. Sommerhonning fra Nyvoll i Søgne er super til morgenens te, drukket av en romslig tekopp fra Gro Suvatne!

Påskas varme måltider blir en kombinasjon av enkle retter som kan tilberedes både ute og inne avhengig av været – samt en god middag på kvelden.

Denne påska skal vi ha Piratburger og marinert, grillet laks i pita med frisk salat og hummermajones / aioli på bålpanna. Skikkelig digg! Og litt bacalao på lur til en sen kveld…

Kanskje luner vi også litt fiskesuppe som vi tar med oss på termosen. En av dagene blir det nok også våre deilige viltkarbonader, sammen med vår smakfulle potetsalat og tyttebær fra Røyland Gård.

Lam hører jo påska til, og da foretrekker jeg lammefilet. Det er enkelt og kjapt, og servert med Reinhartsen Steinsoppsaus. Alternativ til lam kan jo også være hjort eller reinsdyr.

Laks Gourmet, pannestekt piggvar eller ovnsbakt kveite gjør seg godt etter skituren. Servert med Reinhartsen Kipinskisaus eller Sandefjordsmør tilsatt litt sitron eller eple, og litt dampede grønnsaker blir dette en herlig avslutning på fridagen! Eventuelle skalldyrrester passer utmerket som garnityr!

Har vi litt fisk til overs, bruker vi dette i aluminimum på grillen sammen med litt grønnsaker som «skattkiste». Blir det kaldt, er deilig eplegløgg fra Ringi eller tyttebærgløgg fra Røyland Gård en nydelig styrkedrikk.

Siden det er påske, avlutter vi gjerne med litt lokal Caramel Crunch eller lokal sjokolade fra Heimdal til kaffien! Og selvfølgelig en skikkelig god middagshvil eller to!

Er du på  jakt etter oppskrifter og middagstips? Klikk deg inn på www.reinhartsen.no og registrer deg som mottaker av ukas middagstips!

Ha ei god og smakfull påske!

Hilsen fiskehandler Reidar