fbpx

Torsk, lever og rogn

Bruk helst levende eller skiver fra levende kuttet fisk (skivene krøller seg)
Slakt fisken 4-5 timer før den skal spises, da går den ikke så lett i stykker ved koking.
Etter-rens alltid fisken.
La den ligge i svakt rennende vann i 2 timer
Vannet bør være godt og kaldt – eventuelt få med deg litt is fra fiskehandleren!
Når fisken er blitt hard er den kokeklar

Koking av torsk, lever og rogn:
Kok opp vann i en vid gryte med 0,5 dl salt pr. liter vann
Fisken trekkes til den løsner fra beinet, ca 8-12 minutter, alt etter tykkelsen på skivene
Rogn pakkes inn i matpapir og trekkes i varmt vann (småkoke) med 30-50 gr salt pr. liter vann, ca 30 minutter pr. 1/2 kg rogn (1 kg rogn 40-50 min)
Lever: Kok opp ca 5 dl vann, 3 ss salt, 3 ts 7% edikk, laurbærblad og litt pepper. Ta bort hinne på lever og kutt den i biter a 2-3 cm og la den trekke i 3-5 minutter.

Fremgangsmåte Sandefjordsmør_
Kok 1/3 fløte ned til halvparten (rør/pisk underveis)
Pisk inn 200 gr smør og ev litt finhakket persille
Spe med litt fiskekraft om ønskelig
Hvis du vil ha Sandefjordsmøret litt magrere kan du lage jevning eller noe av fløten kan erstattes med fiskekraft eller melk.

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader