Åpningstider Ring oss
ÅPNINGSTIDER
Reinhartsen fiskeeksperten logo

Fiskebasaren
man-fre 07-17
lør 07-16

Lillemarkens
man-ons 09-17
tors-fre 09-18
lør 09-16

 

Take away
Lillemarkens: følger ordinære åpningstider
Bryggekjøkkenet 

Catering
man-fre 07-17
lør 07-16

Engros
man-fre 07.00-14.30
lør 06.30 til 10.00

engros@reinhartsen.no

Torsk, lever og rogn

Torsk, lever og rogn er julemiddag for mange sørlendinger. Server den med Sandefjordsmør fra Reinhartsen.

Handleliste:

    Lage Sandefjordsmør selv:

  • 1/3 fløte
  • 200 gr smør
  • Litt fiskekraft

    Til koking av lever:

  • 3 ts eddik
  • litt laurbærblad
  • litt pepper

Slik gjør du

Bruk helst levende eller skiver fra levende kuttet fisk (skivene krøller seg)

Slakt fisken 4-5 timer før den skal spises, da går den ikke så lett i stykker ved koking.

Etter-rens alltid fisken.

La den ligge i svakt rennende vann i 2 timer

Vannet bør være godt og kaldt – eventuelt få med deg litt is fra fiskehandleren!

Når fisken er blitt hard er den kokeklar

 

Koking av torsk, lever og rogn:

Kok opp vann i en vid gryte med 0,5 dl salt pr. liter vann

Fisken trekkes til den løsner fra beinet, ca 8-12 minutter, alt etter tykkelsen på skivene

Rogn pakkes inn i matpapir og trekkes i varmt vann (småkoke) med 30-50 gr salt pr. liter vann, ca 30 minutter pr. 1/2 kg rogn (1 kg rogn 40-50 min)

Lever: Kok opp ca 5 dl vann, 3 ss salt, 3 ts 7% edikk, laurbærblad og litt pepper. Ta bort hinne på lever og kutt den i biter a 2-3 cm og la den trekke i 3-5 minutter.

 

Fremgangsmåte Sandefjordsmør_

Kok 1/3 fløte ned til halvparten (rør/pisk underveis)

Pisk inn 200 gr smør og ev litt finhakket persille

Spe med litt fiskekraft om ønskelig

Hvis du vil ha Sandefjordsmøret litt magrere kan du lage jevning eller noe av fløten kan erstattes med fiskekraft eller melk.

 

 

Serveringsforslag

Lag Sandefjordsmør selv, eller kjøp ferdig hos Reinhartsen!

Server med poteter og dampet gulrot.

Grov sennep og sprøstekt bacon / røkt laks er heller ikke av veien!

Tradisjon eller ny vri? Legg fisk, poteter og gulrot I lefse og rull sammen! Kjempegodt!