Ingredienser
- Torsk, sprengt skiver
- Sandefjordsmør / steinsoppsaus / kipinskisaus fra Reinhartsen
- 1 neve spinat
- 1 finhakket sjalottløk
- 1/4 blomkål (små buketter)
- 1/4 brokkoli (små buketter)
- 1-2 gulrot
- 1 stk stjerneanis
- 2 dl appelsinjuice
- Olje til steking
- 1 ss smør
- 2 ss sitronsaft
Slik gjør du
Snitt 1 cm dype snitt i skinnet, varm panne med olje i, legg fiskestykkene med skinnet ned.
Stek til skinnet er gyllent og sprøtt, snu fisken og stek ferdig
Avslutt med en klatt med smør og litt sitronsaft og øs det gode smøret over fisken.
Serveringsforslag
Bruk dine favorittgrønnsaker, her er noen forslag:
Spinat: varm panne med litt olje. Ha i sjalottløk og spinat. Avslutt med en klatt smør og smak til med salt, pepper og sitronsaft
Gulrot: Kok møre i appelsinjuice, 1 ts smør, stjerneanis, 1/4 ts sukker og litt salt
Blomkål/brokkoli: Stekes møre i panne med smør, smak til med salt, pepper og sitronsaft
Saus som passer til: Reinhartsens steinsoppsaus, sandefjordsmør eller kipinskisaus