En av julens delikatesser
Ingredienser
- Ål, fersk
- Hvetemel
- Smør
- Salt
- Pepper
- Poteter
- Helmelk
- Dill
Slik gjør du
Rens, skyll, salt, skyll og tørk av ålen
Skjær dem i 8 cm lange stykker
Vend i mel og krydre med salt og pepper
Brun smøret i pannen.
Brun deretter ålen på alle sider på kraftig varme. Senk varmen
Stek ålen fra 15 til 30 minutter, alt avhengig av tykkelsen. Ålen skal steke lenge og på svak varme – vendes ofte.
Tips! Hvis du har laget en stor porsjon ål! Stek ålen ferdig – legg den i skypannen etter bruning og hell det brunede smøret over.
Varm opp i 15-25 minutter på 160 grader
Dillstuede poteter:
Kok 1 kg poteter, la dem kjøle. Skjær i skiver
Smelt 50 gram smør
Tilsett 2 ss hvetemel og pisk godt
Pisk i 4 dl melk, litt etter litt (pisk godt)
La sausen koke i 10 min under omrøring. Tilsett vann den virker tykk
Serveringsforslag
Oppskriften har vi fått av Jesber Bo Pedersen!