fbpx

Stekt ål med stuede poteter

En av julens delikatesser

Ingredienser


  • Ål, fersk
  • Hvetemel
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  • Poteter
  • Helmelk
  • Dill

Slik gjør du


Rens, skyll, salt, skyll og tørk av ålen

Skjær dem i 8 cm lange stykker

Vend i mel og krydre med salt og pepper

Brun smøret i pannen.

Brun deretter ålen på alle sider på kraftig varme. Senk varmen

Stek ålen fra 15 til 30 minutter, alt avhengig av tykkelsen. Ålen skal steke lenge og på svak varme – vendes ofte.

Tips! Hvis du har laget en stor porsjon ål! Stek ålen ferdig – legg den i skypannen etter bruning og hell det brunede smøret over.

Varm opp i 15-25 minutter på 160 grader

Dillstuede poteter:

Kok 1 kg poteter, la dem kjøle. Skjær i skiver

Smelt 50 gram smør

Tilsett 2 ss hvetemel og pisk godt

Pisk i 4 dl melk, litt etter litt (pisk godt)

La sausen koke i 10 min under omrøring. Tilsett vann den virker tykk
 
 


Serveringsforslag

Oppskriften har vi fått av Jesber Bo Pedersen!


Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader