Åpningstider Ring oss
ÅPNINGSTIDER
Reinhartsen fiskeeksperten logo

Fiskebasaren
man-fre 07-17
lør 07-16

Lillemarkens
man-ons 09-17
tors-fre 09-18
lør 09-16

 

Take away
Lillemarkens: følger ordinære åpningstider
Bryggekjøkkenet 

Catering
man-fre 07-17
lør 07-16

Engros
man-fre 07.00-14.30
lør 06.30 til 10.00

engros@reinhartsen.no

Spicy kongekrabbe

Dette trenger du

2 personer

  • 600-700 gram pr person King crab, leg
  • 1/2 ss sambal olec
  • 5 dl hvitvin
  • 1 fin hakket kinesisk hvitløk
  • 1 ss ristet og grovhakket sort pepper
  • 1 stk stjerneanis frø
  • smør
  • litt koriander

Slik gjør du

Ha alt i en gryte, bortsett fra smør og kongekrabbe

Kok ned til det er ca 2 dl igjen

Ta stavmikser/visp og kjør/visp smøret inn i hvitvinsreduksjonen

Ta litt og litt smør, pass på at sausen ikke blir for kald, da vil den sprekke

Ha i smør til ønsket konsistens, ha gjerne i litt fersk koriander før du heller den over den varme kongekrabba!

 

Grilling/steking av kongekrabbe:

Hvis du bruker rå kongekrabbe. Del beina på langs, svi kjøttsiden ca 1 minutt og deretter skallsiden ned ca 2-4 minutter avhengig av hvor mye stekt du vil ha den!

Hvis du bruker ferdig kokt kongekrabbe, svi kjøttsiden ca 1 minutt og skallsiden ned 1 minutt.

Hell deretter sausen over!

Serveringsforslag

Tips! Sausen kan du lage noe i forveien - men den må ha en temperatur på 40-50 grader for ikke å skille seg. Husk å røre jevnlig!