fbpx

Spicy kongekrabbe

Ingredienser


  • 600-700 gram Kongekrabbe pr. person
  • 1/2 ss sambal olec
  • 5 dl hvitvin eller eplemost
  • 1 finhakket kinesisk hvitløk
  • 1 ss ristet og grovhakket sort pepper
  • 1 stk stjerneanis frø
  • smør
  • koriander

Slik gjør du


Ha alt i en gryte, bortsett fra smør og kongekrabbe

Kok ned til det er ca 2 dl igjen

Ta stavmikser/visp og kjør/visp smøret inn i hvitvinsreduksjonen

Ta litt og litt smør, pass på at sausen ikke blir for kald, da vil den sprekke

Ha i smør til ønsket konsistens, ha gjerne i litt fersk koriander før du heller den over den varme kongekrabba!
 
Grilling/steking av kongekrabbe:


Hvis du bruker rå kongekrabbe. Del beina på langs, svi kjøttsiden ca 1 minutt og deretter skallsiden ned ca 2-4 minutter avhengig av hvor mye stekt du vil ha den!

Hvis du bruker ferdig kokt kongekrabbe, svi kjøttsiden ca 1 minutt og skallsiden ned 1 minutt.

Hell deretter sausen over!


Serveringsforslag

Tips! Sausen kan du lage noe i forveien – men den må ha en temperatur på 40-50 grader for å ikke skille seg. Husk å røre jevnlig!


Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader