fbpx

Smørflyndre med lomme

Kjent for sin gode smak

Ingredienser


  • 4 stk smørflyndre, stor
  • Kipinskisaus fra Reinhartsen
  • 50 gram ferske reker
  • 50 gram kokt sjøkreps
  • 1/2 rødløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 vårløk
  • 100 gram hakkede skalldyr
  • 2-3 ss ramsløkspesto eller vanlig pesto
  • Salt
  • Pepper
  • Persille

Slik gjør du


Forvarm ovn til 200/220 grader

Be fiskehandleren skrape av skjell på flyndren, og kutte bort finner og hale (behold gjerne hodet på)

Lag et snitt fra bak hodet og ned mot halen, og lag en lomme på oversiden av beinet på begge sider

Fyll lommen med ønsket garnityr

Pensle flyndren med litt olje

Legg flyndren rett i langpanne eller på aluminiumsfolie

La fisken stå i forvarmet ovn i 5-6 minutter. Ta den ut av ovnen og la den hvile i ca 2 minutter før du legger den på en temperert tallerken

Dersom du bruker mye rå garnityr, kan det kreve ett minutt lengre steketid. Eventuelt la flyndren stå i åpen ovn før du legger den på tallerken.


Serveringsforslag

Server med Reinhartsens kipinskisaus og nypoteter

Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement