Kjent for sin gode smak
Ingredienser
- 4 stk smørflyndre, stor
- Kipinskisaus fra Reinhartsen
- 50 gram ferske reker
- 50 gram kokt sjøkreps
- 1/2 rødløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 vårløk
- 100 gram hakkede skalldyr
- 2-3 ss ramsløkspesto eller vanlig pesto
- Salt
- Pepper
- Persille
Slik gjør du
Forvarm ovn til 200/220 grader
Be fiskehandleren skrape av skjell på flyndren, og kutte bort finner og hale (behold gjerne hodet på)
Lag et snitt fra bak hodet og ned mot halen, og lag en lomme på oversiden av beinet på begge sider
Fyll lommen med ønsket garnityr
Pensle flyndren med litt olje
Legg flyndren rett i langpanne eller på aluminiumsfolie
La fisken stå i forvarmet ovn i 5-6 minutter. Ta den ut av ovnen og la den hvile i ca 2 minutter før du legger den på en temperert tallerken
Dersom du bruker mye rå garnityr, kan det kreve ett minutt lengre steketid. Eventuelt la flyndren stå i åpen ovn før du legger den på tallerken.
Serveringsforslag
Server med Reinhartsens kipinskisaus og nypoteter