fbpx

Lutefisk

Lutefisk med ny vri!

Ingredienser


  • 3 kg lutefisk
  • Laks, røkt hale (istedenfor bacon)
  • Løk
  • Sennep
  • Brunost
  • Mandel
  • Smør
  • 3 dl tørre erter
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ss hvetemel
  • Vann

Slik gjør du


Vi anbefaler å koke lutefisk uten vann i stekeovn

Sett stekeovnen på 200 grader

Skjær lutefisk i serveringsstykker og legg de i en ovnspanne eller ildfast form/fat med skinnsiden ned

Dryss salt over fisken og dekk til med lokk eller aluminiumsfolie

Sett formen i stekeovnen i ca 35-40 minutter. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid

Ertestuing:

La erter ligge i vann over natten

Kok dem i vann til de er møre

Lag jevning av melk og hvetemel

Rør inn jevningen og la det koke i 5-6 minutter

Smak til med salt

Løk og røkt laks:

Skjær løk i skiver og stek til den er nesten ferdig

Legg lakseterninger i panna sammen med løken og stek ferdig på svak varme


Serveringsforslag

Annet tilbehør:

Sennep, brunost, ertestuing, løk bacon og mandelpoteter


Fiskebasaren

Man-fre: 8 – 17
Lør: 8 – 16

Engros

Man-fre: 7 – 14:30
Lør: 6:30 – 10

Lillemarkens

Man-fre: 9 – 18
Lør: 10 – 17

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Kryss av på alternativet du ønsker å melde deg på

Velg abonnement
preloader