Åpningstider Ring oss
ÅPNINGSTIDER
Reinhartsen fiskeeksperten logo

Fiskebasaren
man-fre 07-17
lør 07-16

Lillemarkens
man-ons 09-17
tors-fre 09-18
lør 09-16

 

Take away
Lillemarkens: følger ordinære åpningstider
Bryggekjøkkenet 

Catering
man-fre 07-17
lør 07-16

Engros
man-fre 07.00-14.30
lør 06.30 til 10.00

engros@reinhartsen.no

Hvalcarpaccio!

Her kan du også bruke reinsdyr eller annet vilt.

Handleliste

  • 100 gr pr. pers (forrett) Hvalbiff, fersk
  • Aioli, Reinhartsen
  • Svartpepper, stjerneanis, sennepsfrø, korianderfrø
  • Løk
  • Panering (egg, mel, brødkrum)
  • Ristede nøtter
  • Rødløk
  • Sitron
  • Avruga/løjrom (rogn)
  • Agurk
  • Litt salat

Slik gjør du

Rist 1 ss svart pepper, 1 stk stjerneanis, 1 ts sennepsfrø, 1 ts korianderfrø i varm panne 1-2 minutt

Kjør i blender til det er blitt pulver

Gni hvalen inn med krydderblandingen, og la den hvile i kjøleskapet

Kutt ringer av løk, paner de i mel, egg, brødkrum og friter på 180 grader til de er gyldne

Rødløk kuttes fint, blandes med en liten gryte med 2 deler vann, 1-1/2 del sitronsaft

Smak til med sukker og salt

Blandingen skal ha en behagelis syre, juster etter smak

Ha rødløken i gryten og kok forsiktig til den er mør

Ved servering lunes løken opp og det blandes en god klump med avruga inn i løken

Skrell agurk, fjern kjernene og kutt i ønsket form

Ha litt maldonsalt på ved servering

Varm en panne/grillpanne og svi av hvalbiffen

Kutt i tynne skiver og dander

NB! Skal du ha supertynne skiver kan det være lurt å legge kjøttet et par timer i frysen, innpakket i plastfolie.