Luksus turmat, eller gourmetmat til fest
Ingredienser
- Hummer
- Aioli fra Reinhartsen
- Parmesan
Slik gjør du
Bruk fersk hummer, eller tint, kokt hummer hvis den har vært frossen
Del hummeren i 2, ta ut paven og knekk kloa
Her skal du kun bruke “halen” – kloa kan brukes som garnityr ved siden
Smør på rikelig med hvitløkssmør, kryddersmør, eller en oljeblanding bestående av for eksempel Ellitsgaard ramsløkolje, tilsatt litt chili og koriander
Dryss over litt parmesanost, og gratiner hummeren i ca 10 minutter med kjøttsiden opp (forvarmet ovn, ca 200 grader)
Hummeren kan også grilles eller legges på bålet:
Pakk rundt aluminiumsfolie og legg på grillen.
NB! Det er alltid lurt å følge godt med under grillingen, slik at du får et vellykket resultat!
Serveringsforslag
Serveres med frisk salat, Reinmhartsens aioli og Foccacia/toast